Overzicht

Op deze pagina willen we alle beschikbare informatie bundelen over de mogelijkheden tot (rots)klimmen tijdens de periode van beperkte activiteit door het COVID-19 (Corona-) virus. 

Bij de Bergpallieters heb je momenteel twee mogelijkheden: outdoor klimmen aan onze buitenklimtoren in Buggenhout. Of rotsklimmen zoals toegelaten (onder strikte richtlijnen) door de Klim- en BergsportFederatie KBF.

Klimtoren in Buggenhout

We hebben het geluk om een zeer uitgebreide outdoorkliminfrastructuur te hebben in deze tijden, en stellen deze dan ook met plezier open voor alle KBF/UIAA leden!

We hebben groen licht gekregen van de Vlaamse SportFederatie om onze kliminfrastructuur te heropenen onder strikte naleving van supplementaire COVID-19 richtlijnen. Vanaf 18 mei openen wij dan ook weer onze poorten voor geregistreerde klimmers.

 

Inschrijven voor een tijdsslot (9u - 13u, 13u30 - 17u30, 18u - 22u) kan via de form op de zie volgende pagina​. Maximum 20 personen zijn toegelaten per tijdsslot. Dit aantal kan verminderd worden op basis van ontvangen feedback. Je registratie is pas definitief wanneer je een bevestiging krijgt van de registratieverantwoordelijke (Sanne). Een tijdsslot wordt maar pas bevestigd indien we ook een verantwoordelijke hebben.

 

Wil jij ons een handje helpen? Dan kan je jezelf doorgeven als verantwoordelijke voor het tijdsslot waarin je wilt klimmen. Wat houdt dat concreet in? Jij krijgt de dag voordien een lijst met alle geregistreerde klimmers van jouw tijdsslot, en verifieert dat er niemand ongeregistreerd op de site komt. Daarnaast hou je in het oog dat iedereen zich houdt aan onderstaand supplementair reglement. Ook vragen we om alle deurklinken te ontsmetten na afloop van de klimsessie.

 

De opening van onze klimtoren is geen verworven recht. Wij kunnen ten allen tijde beslissen deze weer te sluiten indien de regels van het (algemeen en supplementair) reglement niet gevolgd worden.

Voor het supplementair reglement, zie volgende link.

Heb je nog vragen, contacteer Sanne op sanne.bergpallieters@gmail.com of via whatsapp 0491.623.626

Rotsklimmen in de Ardennen

Naast onze eigen kliminfrastructuur, hebben wij ook weer de toelating om te gaan klimmen op de rotsmassieven in de Ardennen. Dit wel onder strikte voorwaarden, en mits registratie en in 'clubverband'. Dit betekent dat de clubs zorgen voor registratie van de rotsmassieven, een aanwezige verantwoordelijke en toekijken op het naleven van de richtlijnen. 

Hoe werkt dit voor de Bergpallieters? In onze kalender kan je ten allen tijde zien wanneer wij alvast reservaties gemaakt hebben voor onze clubleden. Daarnaast kan onze rotsklim-registratieverantwoordelijke, Marc Van Den Berghe, extra reservaties aanvragen bij het KBF indien jij op een andere (week)dag wilt gaan klimmen, of een kleiner massief wilt bezoeken. Bespreek met hem de mogelijkheden door een mailtje te sturen naar marc.vanden.berghe@bergpallieters.be. Heb je zin om mee te gaan klimmen, REGISTREER ALTIJD EERST BIJ MARC. Hij zal nadien jou de inschrijvingslink naar de KBF registratie doorsturen. 

 

Waar gaan we alzeker naartoe binnenkort?

27 mei - Durnal

31 mei - Dave

1 juni - Pont à Lesse

6 juni - Corphalie

7 juni - Dave

 

Check de kalender voor de laatste status van de reservaties!

 

En belangrijk, hou je aan de richtlijnen van het KBF!

 

Klimmen in tijden van COVID-19 (Corona)

©2019 De Bergpallieters Vzw