Overzicht

Op deze pagina willen we alle beschikbare informatie bundelen over de mogelijkheden tot (rots)klimmen tijdens de periode van beperkte activiteit door het COVID-19 (Corona-) virus. 

Bij de Bergpallieters heb je momenteel twee mogelijkheden: outdoor klimmen aan onze buitenklimtoren in Buggenhout. Of rotsklimmen zoals toegelaten (onder strikte richtlijnen) door de Klim- en BergsportFederatie KBF.

Klimtoren in Buggenhout

We hebben het geluk om een zeer uitgebreide outdoorkliminfrastructuur te hebben in deze tijden, en stellen deze dan ook met plezier open voor alle KBF/UIAA leden!

Update 03 november 2020

De klimtoren is tot nader orde gesloten wegens de verstrengde corona maatregelen.

Update 28 oktober 2020

De verstrengde maatregelen, zoals gecommuniceerd door de Vlaamse overheid, zorgen ervoor dat alle indoor klimzalen hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Aangezien de Bergpallieters over een outdoor klimtoren beschikt, kan bij ons wel nog geklommen worden (mits naleving van de corona maatregelen). Om een toeloop te controleren, starten wij de registratieplicht weer op (net zoals tijdens de eerste lockdown).

Inschrijven voor een tijdsslot (9u - 13u, 13u30 - 17u30, 18u - 22u) kan via volgende link. Maximum 20 personen zijn toegelaten per tijdsslot. Dit aantal kan verminderd worden op basis van ontvangen feedback. Je registratie is pas definitief wanneer je een bevestiging krijgt van de registratieverantwoordelijke (Sanne). Een tijdsslot wordt maar pas bevestigd indien we ook een verantwoordelijke hebben.

De opening van onze klimtoren is geen verworven recht. Wij kunnen ten allen tijde beslissen deze weer te sluiten indien de regels van het (algemeen en supplementair) reglement niet gevolgd worden.

Ter herinnering, outdoor kan enkel nog gesport worden:

- met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact.

- Of met maximum 4 personen en dat altijd met afstand van 1,5m.

Enkel op een niet-georganiseerde manier (dus zonder trainer)

Ben je (mogelijks) besmet met Corona en ben je onlangs nog aanwezig geweest aan onze infrastructuur, gelieve Sanne te contacteren via sanne.bergpallieters@gmail.com, of via 0491/623.626. Ook voor andere vragen kan je hier terecht.

Rotsklimmen in de Ardennen

Geen voorafgaande registratie meer bij de clubs. Check de website van de Klim- en Bergsportfederatie voor je naar de rotsen trekt! 

https://www.klimenbergsportfederatie.be/index.php/nieuws/corona-update-rotsklimmen-na-1-juli

 

Klimmen in tijden van COVID-19 (Corona)

©2019 De Bergpallieters Vzw