top of page

 

Klimmen in tijden van COVID-19 (Corona)

Overzicht

 

Op deze pagina willen we alle beschikbare informatie bundelen over de mogelijkheden tot (rots)klimmen tijdens de periode van beperkte activiteit door het COVID-19 (Corona-) virus. 

Bij de Bergpallieters heb je momenteel twee mogelijkheden: outdoor klimmen aan onze buitenklimtoren in Buggenhout. Of rotsklimmen zoals toegelaten (onder strikte richtlijnen) door de Klim- en BergsportFederatie KBF.

Klimtoren in Buggenhout

We hebben het geluk om een zeer uitgebreide outdoorkliminfrastructuur te hebben in deze tijden, en stellen deze dan ook met plezier open voor alle KBF/UIAA leden!

Huidige regelgeving

Dankzij de huidige richtlijnen en versoepelingen inzake de corona pandemie kunnen we (tijdelijk) het reservatiesysteem stopzetten. Dat betekent dat iedereen welkom is zonder dat men eerst een plaats moet aanvragen.

Heel goed nieuws dus!

Er zijn wél een paar aandachtspunten:

  • Alle andere corona richtlijnen blijven gelden, gelieve je individuele verantwoordelijkheid te blijven opnemen.

  • Momenteel kan men met maximaal 10 volwassenen buiten sporten (samenscholingsverbod). Groepen groter dan 10 mensen zijn niet toegestaan.

  • Het domein biedt een maximale capaciteit van 25 personen, Gelieve hier rekening mee te houden.

Ben je (mogelijks) besmet met Corona en ben je onlangs nog aanwezig geweest aan onze infrastructuur, gelieve ons zo snel mogelijk te contacteren via info@bergpallieters.be. Ook voor andere vragen kan je hier terecht.

Rotsklimmen in de Ardennen

Geen voorafgaande registratie meer bij de clubs. Check de website van de Klim- en Bergsportfederatie voor je naar de rotsen trekt! 

https://www.klimenbergsportfederatie.be/index.php/nieuws/corona-update-rotsklimmen-na-1-ju

bottom of page