Let's go SCRAMBLING! (UK Scramble treffen)

Bijgewerkt op: 28 feb. 2020Scrambling situeert zich tussen bergwandelen en rotsklimmen. Je zou het ‘rotsklauteren’ kunnen noemen. Een voorbeeld in België zijn de ‘trainingsparcours’ tussen Beez en Marche-les-Dames


Waar?

Hathersage, Peak District, Engeland (tussen Sheffield en Manchester)


Wanneer?

Maandag 6 april t/m zondag 12 april 2020 (eerste week paasvakantie)


Wat?

Rotsklimmen, scramblen en wandelen op en rond de specifieke “Grit stone” in het unieke kader van het Engelse Peak District National Park. Aangezien de rotsen zich uitstekend lenen tot het plaatsen van klemblokken en friends, zit er totaal geen behaking.

Bij te slecht weer (het blijft Engeland...) zijn de opties een bezoek aan de boulderzaal “Climbing Works” in Sheffield, een stevige wandeling doorheen de Peak, of een toeristische uitstap. Stevige wandelschoenen zijn sowieso nodig aangezien sommige massieven een aanloop van een uur hebben.


Voor wie?

Voor klimmers die eens willen proeven van het “trad” klimmen. Met succes Klimschool 2de jaar of module Avontuurlijk Klimmen gevolgd hebben of gelijkwaardig door ervaring of andere opleiding.

Klimniveau: 4 tot ...

Voor wandelaars die al eens wat willen klauteren.

Voor boulderaars die eens iets anders willen.


Verblijf:

North Lees Campsite is nog het best te vergelijken met de bivakweide in Freyr: behalve WC, douche en wastafel is niets aanwezig. Elektriciteit is niet mogelijk. Hathersage (pub, winkeltje, klimwinkel, bankautomaat,...) is op een halfuurtje wandelen of vijf minuten auto.


Eten:

Er is een kleine superette in Hathersage.

‘s Avonds opteren we voor een maaltijd in een pub of inn met typisch Engelse ambiance, betaalbaar en veel. Zelf potje koken op de camping kan ook.

We onderzoeken nog de mogelijkheden voor een gasbarbecue (open vuur of barbecue met houtskool zijn niet toegestaan op de camping)


Waarvoor zorgen wij?

reservatie van de camping, tips en voorstellen voor activiteiten.

Informatie (links) over ferry en EuroTunnel.

Topo en stafkaart ter inzage; geïnteresseerden kunnen deze ook aanschaffen in Hathersage.


Waarvoor zorgen jullie?

vervoer: EuroTunnel of ferry per auto zelf te regelen

tent, slaapmateriaal, kookgerei,...

klimmateriaal: het gebruikelijke, plus klemblokken en friends.

aangeraden klimtouw: aangezien de routes allemaal vrij kort zijn, en de aanlopen lang, is een kort enkel klimtouw (30 à 40 meter, zoals voor in Buggenhout) een aanrader. Alternatief is een string van een dubbel touw dubbel gebruiken.

Stevige stapschoenen

Regenkledij

Warme klimkledij: het kan fris zijn.


Budget:

Het inschrijvingsgeld van 80€ (95€ niet BP) wordt gebruikt om de camping te reserveren en betalen. Afhankelijk van de exacte prijs en de wisselkoers van de Britse Pond op dat moment kan een extra bijdrage gevraagd worden of wordt achteraf de overschot teruggestort.


Voor de Eurotunnel of ferry (zelf op voorhand te boeken!) mag je een 230€ rekenen per auto (meer voor bestelwagens). Hathersage is een goeie 600km rijden van Buggenhout. Hou er rekening mee dat tanken in Engeland duurder is dan bij ons.


Prijzen van consumpties zijn te vergelijken met prijzen in Frankrijk. Voor een maaltijd in pub of inn mag je ongeveer 20€ voorzien. We zijn in totaal 7 dagen weg, dus 6 avondmalen.


Ontbijt en lunchpakket is selfcatering: mee te nemen of lokaal supermarktje. Levenskost in Engeland is gemiddeld iets duurder dan bij ons. Eventueel kan met de groep afgesproken worden om in groep ontbijt en lunch te voorzien.


Wie niet aan de verleiding van de lokale outdoorshop kan weerstaan, voorziet daar best ook budget voor.


Aantal deelnemers:

maximum 12


Inschrijven:

Voor 7 maart 2020 door een mailtje aan jo.dotremont@gmail.com en overschrijven van 80€ inschrijvingsgeld (95€ voor andere KBF leden) op rekening nummer BE39 9731 8434 7019, De Bergpallieters vzw, Platteput 18, 9255 Buggenhout, met de mededeling Peak District 2020.

Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot 12. Deelname is pas definitief na betaling.Verdere info:

jo.dotremont@gmail.com, philip.spruyt@telenet.be

In maart mailen of whatsappen we voor praktische afspraken. Dan kan ook afgesproken worden om samen te rijden en transportkosten te drukken.


Camping: http://www.peakdistrict.gov.uk/visiting/getactive/camping/camping-northlees

Eurotunnel: https://www.eurotunnel.com/nl/

Ferry P&O : http://www.poferries.be