top of page

BuitenKijter 2023

49261951_1295742860566229_2845110379820875776_o.jpg

Inschrijvingen OPEN !

Wat:

Bui·ten·kij·ter (de; m/v/x; meervoud: buitenkijters)

  1. Iets of iemand die je uit je luie zetel krijgt en je naar buiten jaagt.

  2. Stevige wandeling die je ongeacht het weer toch doet

"Den Buitenkijter" is een wandeling waarbij je, met een minimum aan navigatiekaart, van vrijdag tot zondagmiddag wandelt. Je voorziet jezelf van een slaapplaats door een tent en slaapmateriaal mee te dragen. Deze kan je opzetten tussen zonsondergang en zonsopgang. Koken onderweg doe je zelf. Het parcours, de navigatiekaartjes en iets om te drinken en te eten achteraf wordt door de organisatie voorzien.

Het is een wandeling waarbij goed navigeren een belangrijk troef is om je benen niet te ambeteren.

Je schrijft je in met een team van 4 of 5 leden. Indien je met minder bent, tracht de organisatie eventueel een team samen te stellen.

Starten wordt gedaan op vrijdagavond tussen 20u en 22u en de wandeling dient afgewerkt te zijn tegen zondagmiddag.

Het gebruik van navigatieapps, google maps,… doen we even niet, dit maakt het immers minder leuk.

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 30, dit om het voor de organisatie haalbaar te houden. Een organisatie kan maar plaatsvinden bij minstens 20 deelnemers.

Waar:

 

Hermelinghen, Frankrijk, VC La place (pleintje achter de kerk of naast het kerkhof). Hier kwam je ongetwijfeld nog nooit. Ondanks de mooie natuur passeert hier nauwelijks een toerist, behalve jullie organisator.

Wanneer:

  • 20-22 oktober 2023

Vertrek is per team. Je wordt verwacht aan de start op vrijdagavond in Hermelinghen tussen 20 en 22u. Tracht te carpoolen per team. Wij zetten jullie met veel plezier op gang

Nodig Materiaal:

Draag zo weinig mogelijk mee. Denk na over wat je meeneemt. Gezien je slaapzak, tent of shelter (in functie van het weer), kookgerief en eten (bv vriesdroog) zelf dient mee te dragen, heb je snel een zware rugzak. Je rugzak maken doe je als een goede Bergpallieter zelf. Voorzie voldoende water. Een huis zal je wel eens passeren waar je kan bijvragen, maar niet op ieder tijdstip van de dag. Verder is goed schoeisel en goede rugzak en kompas onontbeerlijk. Kledij kies je in functie van je eigen wens en weersvoorspellingen.

Afstand:

 

  • 50km: Voor de Herten: ‘Ge gaat hert of ge gaat niet’ Je kiest voor de langste afstand. Deze is haalbaar maar uitdagend. Een efficiënte navigatie en zin voor doorzetting zijn noodzakelijk. (ongeveer 650 hoogtemeters)

  • 40km: Voor de Pallieters: een stevige wandeling vind je leuk, maar er is meer tijd voor vriendschap, natuur en vertier.

Kostprijs:

 

  • 50€ per persoon

Inschrijven:

 

Doe je door je het invullen van dit inschrijvingsformulier. 

Inschrijving is pas voltooid bij overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer BE45 9501 0886 8889 met vermelding BUITENKIJTER + NAAM TEAM.

 

First come, first served!

Affiche Buitenkijter 2023.JPG
bottom of page