top of page

Wat?

Een nieuw concept binnen de club, om als leden onder elkaar interessante films of documentaires te bekijken die iets te maken hebben met klimmen. Aangezien dit doorgaat in de refuge, kan dit ook vergezeld zijn van een hapje, een drankje en een gezellige babbel voor en/of na de voorstelling.

 

Wanneer?

Telkens op een vast moment: om de twee maanden, op de derde zaterdag van de maand.

Deuren gaan open om 19u en de voorstelling begint om 20u

Bewaar deze data alvast in je agenda!

 

Entree bedraagt 2€ per persoon

Hier is alvast de selectie van de komende edities:

alpinist.jpg

The Alpinist

zaterdag 13 mei 2023

Marc-André Leclerc klimt alleen, ver weg van de schijnwerpers. Op afgelegen alpine routes maakt de rebelse 23-jarige Canadees enkele van de zotste solo-beklimmingen in de geschiedenis. Toch trekt hij weinig aandacht. Zonder camera's, zonder touw en zonder foutenmarge, dat is voor Leclerc de essentie van solo-avontuur. Nomadisch en cameraschuw, hij heeft geen telefoon of auto en aarzelt om zijn pure visie op klimmen te delen met een filmploeg.
De ervaren filmmaker Peter Mortimer wil een film maken over Leclerc, maar hij heeft moeite om zijn haast mythische onderwerp bij te houden. Vervolgens begint Leclerc aan een historisch avontuur in Patagonië dat de mogelijkheden van soloklimmen opnieuw zal definiëren.

alpinist.jpg

Meru

zaterdag 14 oktober 2023

Na een poging om Meru te beklimmen in 2008, maar er niet in geslaagd te zijn, keren Conrad Anker, Jimmy Chin en Renan Ozturk terug naar de berg om de top te veroveren - een 6660 meter hoge wand die bekend staat als de "Shark's Fin". Terwijl ze klimmen, documenteren de mannen ook hun beklimming.
De film is een mix van beelden die beide pogingen beschrijft en tegelijkertijd een verhaal vertelt over de pogingen van de klimmers om hun demonen onder ogen te zien. Na een gruwelijk ongeluk te hebben gehad tijdens het filmen op locatie met Chin, heeft Ozturk slechts vijf maanden om te herstellen voordat ze hun tweede poging wagen, met bijna fatale verwondingen. Vier dagen na het ongeval van Ozturk keert Chin terug naar de filmlocatie om het af te maken, maar komt hij terecht in een catastrofale lawine die hij op wonderbaarlijke wijze overleeft met nauwelijks een schrammetje. Anker worstelt met het verwezenlijken van de droom van zijn mentor en het verlies van zowel hem als zijn klimpartner vele jaren geleden.

alpinist.jpg

Summit of the Gods

zaterdag 16 december 2023

Een Franstalige animatiefilm uit 2021, gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangaserie van Jiro Taniguchi.
Waren George Mallory en zijn metgezel Andrew Irvine de eerste mannen die op 8 juni 1924 de Everest beklommen? Alleen de kleine Kodak-camera die ze bij zich hadden, zou de waarheid kunnen onthullen. In Kathmandu, 70 jaar later, herkent een jonge Japanse verslaggever genaamd Fukamachi de camera in de handen van de mysterieuze Habu Jôji, een klimmer die al jaren vermist werd gewaand. Fukamachi betreedt een wereld van obsessieve bergbeklimmers die hongerig zijn naar onmogelijke veroveringen op een reis die hem stap voor stap naar de top van de goden leidt.

alpinist.jpg

The Velvet Queen

Hoog op het Tibetaanse plateau, tussen onontgonnen en ontoegankelijke valleien, ligt een van de laatste heiligdommen van de wilde wereld waar zeldzame en onontdekte fauna leeft. Vincent Munier, een van 's werelds meest gerenommeerde natuurfotografen, neemt de avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson mee op zijn laatste missie. Gedurende een aantal weken verkennen ze deze valleien op zoek naar unieke dieren en proberen ze het sneeuwluipaard te spotten, een van de zeldzaamste en moeilijkst te benaderen dieren ter wereld.

Vintage filmprojector

Filmavonden

be-there-red.png
bottom of page