top of page

Wat?

Een nieuw concept binnen de club, om als leden onder elkaar interessante films of documentaires te bekijken die iets te maken hebben met klimmen. Aangezien dit doorgaat in de refuge, kan dit ook vergezeld zijn van een hapje, een drankje en een gezellige babbel voor en/of na de voorstelling.

 

Wanneer?

Telkens op een vast moment: om de twee maanden, op de derde zaterdag van de maand. De eerst volgende edities zijn op 17 september, 19 november en 21 januari. Deuren gaan open om 18h30 en de voorstelling begint om 19h30. 

Bewaar deze data alvast in je agenda!

 

Entree bedraagt 2€ per persoon

Hier is alvast de selectie van de komende edities:

17 September: Everest (2015)

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee klimexpedities die in mei 1996 de Mount Everest beklommen en waarbij tijdens een storm van 10 op 11 mei acht klimmers omkwamen. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall (gespeeld door Jason Clarke), de oprichter van “Adventure Consultants”, de eerste company die commerciële expedities op Everest aanbood

The nose speed record.jpg

19 November: The Nose Speed Record (2019)

Decennialang heeft een handvol elite klimmers gestreden om het felbegeerde snelheidsrecord op de 900 meter hoge “nose” van El Capitan, waarbij ze grote valpartijen riskeerden om slechts enkele seconden van de snelste tijd af te scheren. Wanneer een record van superster Alex Honnold wordt verbroken door de onbekende klimmers Brad Gobright en Jim Reynolds, stelt Honnold collega-klimlegende Tommy Caldwell aan om een nieuw record te vestigen dat de tand des tijds zal doorstaan. Honnold dringt aan op perfectie terwijl Caldwell, een familieman, worstelt met het risico te midden van een reeks ongelukken op de muur die de gevolgen van elke fout blootleggen.

Dirtbag.jpg

21 Januari: Dirtbag: The Legend of Fred Beckey

Minder bekend in Europa maar gezien als een van de meest invloedrijkste klimmers door zij die hem kennen. Hij schuwde roem, sponsors en gezinsleven, zodat zijn enige verplichting de volgende top zou zijn. Deze rebelse atleet veroverde meer onbeklommen toppen dan wie dan ook in de geschiedenis tijdens zijn 80-jarige carrière, en bleef gefocust op de bergen tot de leeftijd van 94. Gefluisterd rond kampvuren, roept de naam van Fred Beckey sinds de jaren veertig gelijktijdige bewondering en vitriool op. Hij was de pionier van de 'Dirtbag'-levensstijl, gedefinieerd als iemand die afziet van materieel comfort en maatschappelijke normen tart bij het nastreven van een nomadisch leven van buitenavontuur, en een lang spoor achterlaat van minachtende klimpartners en verloren liefdes. Een meester en auteur van essentiële klimgidsen, een milieuactivist die zijn tijd ver vooruit was, een polariserende figuur en een inspiratie voor iedereen die ernaar verlangt om op zijn eigen termen te leven.

Vintage filmprojector

Filmavonden

be-there-red.png
bottom of page