top of page

Wat?

Een nieuw concept binnen de club, om als leden onder elkaar interessante films of documentaires te bekijken die iets te maken hebben met klimmen. Aangezien dit doorgaat in de refuge, kan dit ook vergezeld zijn van een hapje, een drankje en een gezellige babbel voor en/of na de voorstelling.

 

Wanneer?

Telkens op een vast moment: om de twee maanden, op de derde zaterdag van de maand.

Deuren gaan open om 19u en de voorstelling begint om 20u

Bewaar deze data alvast in je agenda!

 

Entree bedraagt 2€ per persoon

Hier is alvast de selectie van de komende edities:

alpinist.jpg

The Velvet Queen

zaterdag 6 januari 2024

Hoog op het Tibetaanse plateau, tussen onontgonnen en ontoegankelijke valleien, ligt een van de laatste heiligdommen van de wilde wereld waar zeldzame en onontdekte fauna leeft. Vincent Munier, een van 's werelds meest gerenommeerde natuurfotografen, neemt de avonturier en romanschrijver Sylvain Tesson mee op zijn laatste missie. Gedurende een aantal weken verkennen ze deze valleien op zoek naar unieke dieren en proberen ze het sneeuwluipaard te spotten, een van de zeldzaamste en moeilijkst te benaderen dieren ter wereld.

alpinist.jpg

La Liste

zaterdag 9 maart 2024

La Liste is een documentaire film die Jérémie Heitz, een Zwitserse skiër, volgt terwijl hij probeert om in slechts twee skiseizoenen 15 van de steilste 4.000 meter hoge toppen van de Alpen af te skiën.
In La Liste: Everything or Nothing gaat het verhaal verder met Jérémie Heitz en Sam Anthamatten, twee Zwitserse skiërs, die op zoek gaan naar de meest adembenemende, hooggelegen pieken en bergketens ter wereld die hoger zijn dan 6000 meter. De film toont hun ongelooflijke
skivaardigheden en hun streven naar vloeiend freeriden van 45-55 graden skilijnen. De film is
gemaakt in samenwerking met de bekroonde filmmakers Sherpas Cinema en bevat interviews met de skiërs en hun vrienden.
In beide films zie je hoe Jérémie Heitz en Sam Anthamatten hun grenzen verleggen en hun passie voor skiën volgen. De films zijn een must-see voor elke ski-liefhebber!

alpinist.jpg

Touching The Void

zaterdag 11 mei 2024

“Touching the Void” is een docudrama survival film uit 2003. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Joe Simpson en Simon Yates, twee ervaren bergbeklimmers die in 1985 de West wand van Siula Grande in Peru beklimmen. Na een succesvolle beklimming van de top, ondervinden ze problemen tijdens de afdaling. Yates valt door een sneeuwrand en hangt aan het touw dat hen verbindt. Simpson probeert Yates te redden, maar valt zelf en breekt zijn been. De twee mannen moeten nu samenwerken om te overleven in de ijzige omstandigheden van de Andes.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Simpson uit 1988. “Touching the Void” werd werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een BAFTA voor beste Britse film.

Vintage filmprojector

Filmavonden

be-there-red.png
bottom of page