Doel

Kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar op een speelse manier de klimsport laten ontdekken.
We maakten bewust de keuze om geen klimschool maar een jeugdwerking op poten te zetten. De deelnemers worden verwacht een jaar lang, elke maand, actief deel te nemen aan de clubactiviteiten. We geloven dat we meer kunnen bereiken als we op regelmatige basis samen de klimsport ontdekken en erin groeien.

Het plan

We willen onze jonge apen wel degelijk iets leren! De klimactiviteiten worden opgezet en aangepast op maat van de kinderen. In kleine groepjes leren we spelenderwijs knopen en touwtechnieken aan om op termijn zelfstandig en veilig te kunnen klimmen. Er wordt rekening gehouden met de vaardigheden en ambities van de klimmertjes.
We bieden de mogelijkheid om samen te werken tot het behalen van een klimvaardigheidsbewijs. Ons programma is zo opgesteld dat de jongeren zich na de jeugdwerking verder kunnen vervolmaken in de gewone klimscholen.

Alleen maar klimmen? 
Neen, We organiseren ook enkele activiteiten die niet zuiver klimgericht zijn, maar toch passen bij deze avontuurlijke sport (bv. oriënteren en kaartlezen). Graag willen we ook de ouders bij sommige activiteiten nauwer betrekken.

Wie zijn we? 

We zijn enthousiaste Bergpallieters die graag klimmen en dat enthousiasme willen delen met ‘de jeugd’. De meeste begeleiders geven ook les in de klimscholen van ‘De Bergpallieters’

Interesse?

Heb je vragen, wil je iemand contacteren, één adres: jeugdwerking@bergpallieters.be (tel: 0499 / 30 39 24), verantwoordelijke jeugdwerking. 

Jeugdwerking

©2019 De Bergpallieters Vzw