top of page

Jeugdwerking

  • Facebook

Doel

Kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar op een speelse manier de klimsport laten ontdekken.
We maakten bewust de keuze om geen klimschool maar een jeugdwerking op poten te zetten. De deelnemers worden verwacht een jaar lang, elke maand, actief deel te nemen aan de clubactiviteiten. We geloven dat we meer kunnen bereiken als we op regelmatige basis samen de klimsport ontdekken en erin groeien.

Het plan

We willen onze jonge apen wel degelijk iets leren! De klimactiviteiten worden opgezet en aangepast op maat van de kinderen. In kleine groepjes leren we spelenderwijs knopen en touwtechnieken aan om op termijn zelfstandig en veilig te kunnen klimmen. Er wordt rekening gehouden met de vaardigheden en ambities van de klimmertjes.
We bieden de mogelijkheid om samen te werken tot het behalen van een klimvaardigheidsbewijs. Ons programma is zo opgesteld dat de jongeren zich na de jeugdwerking verder kunnen vervolmaken in de gewone klimopleidingen.

Alleen maar klimmen? 
Neen, We organiseren ook enkele activiteiten die niet zuiver klimgericht zijn, maar toch passen bij deze avontuurlijke sport (bv. oriënteren en kaartlezen). Graag willen we ook de ouders bij sommige activiteiten nauwer betrekken.

Wie zijn we? 

We zijn enthousiaste Bergpallieters die graag klimmen en dat enthousiasme willen delen met ‘de jeugd’. De meeste begeleiders zijn ook actief in de klimopleidingen van ‘De Bergpallieters’

Aanmelden? 

Helaas kan dit voor onbepaalde duur niet meer...

 

Omdat wij heel veel inschrijvingen hebben en per werkjaar slechts enkele nieuwe kinderen en jongeren kunnen laten instromen, zijn wij genoodzaakt om voor onbepaalde duur een inschrijvingsstop in te voeren. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten wanneer dit opnieuw verandert.

Contacteer ons?

Heb je vragen of wil je iemand van het jeugdbestuur contacteren? Neem dan contact op met Bruno Collier (+32 485 41 96 77),

Mailen kan ook naar jeugd@bergpallieters.be 

Volg ons ook zeker op de facebookgroep van de jeugdwerking!

bottom of page