top of page

Verslag Winterwandeling 2022
29 en 30 januari - Ovifat


Wat deed het deugd, dat we weer op Winterwandeling konden gaan, na een jaartje overslaan door corona. En ook nu bleef het spannend, zouden we kunnen gaan of niet, wie zou er allemaal last minute moeten afhaken door besmetting of quarantaine? Maar het kon doorgaan en de groep was nagenoeg compleet, wat niet vanzelfsprekend was in deze omikrontijden.


Iedereen wilde er graag bij zijn en het was dan ook een blij weerzien met vele bekende maar ook nieuwe gezichten, die zaterdagmorgen rond 9.00u op de parking van Gite Kaleo in Ovifat. Het weer was koud, maar de sfeer was goed en gezwind begonnen we aan een tocht van zo’n 27 kilometer. Een prachtige tocht die ons in de voormiddag door het natuurpark van de Hoge Venen leidde, waar nog volop sneeuw lag. Het stappen ging daardoor soms moeizaam, het tempo lag niet erg hoog en we moesten voortdurend uitkijken waar we onze voeten neerzetten, maar ach, daardoor hadden we de kans om te genieten van al dat natuurschoon in de Hoge Venen. Onze picknickplek ’s middags was goed geregeld door ABC. We konden terecht op het terras van één of ander gezellig campingcaféetje, waar we lekker droog konden zitten en ons konden verwarmen aan soep of iets sterkere dranken. Ideale stopplaats, ook voor de dames onder ons, die niet altijd even graag met de billen bloot gaan in de koude wintermaanden.


Na de middag hadden we nog heel wat kilometers voor de boeg, en bij sommigen begon de vermoeidheid al in de benen te kruipen, toen we op een paar kilometer voor de eindmeet opgewacht werden met een leuke verrassing. Een laatste stopplaats waar we verwend werden met lekkere cake en een stevige borrel. Ook weer goed geregeld door ABC. In de gietende regen en het schemerdonker kwamen we uiteindelijk toe in onze mooie Gite. Vervolgens een efficiënte kamerverdeling, een snelle maar warme douche, een deugddoend avondmaal en gezellig nog wat napraten bij een lokaal biertje of een bio-wijntje. Er werd al vroeg onder de wol gekropen, het was duidelijk dat de tocht van zaterdag vermoeiend was geweest en dat iedereen uitgerust wilde zijn voor de tocht van zondag.Het had zondagmorgen wat voeten in de aarde vooraleer we uiteindelijk konden betalen in de Gite, maar dat was niet erg, want zo hadden we tijd om nog wat opwarmingsoefeningen te doen met Katleen. Eerst nog wat aarzelend – want niet iedereen kende Katleen en haar oefeningen al en velen vonden het in eerste instantie wellicht een vreemde bedoening (degenen die met haar op huttentocht zijn geweest, stonden echter meteen paraat) – maar al gauw stonden we met de hele groep met onze heupen te wiegen en ‘appeltjes te plukken’. Daarna volgde een schitterende tocht van zo’n 22 kilometer onder een stralende zon, langs idyllische bospaadjes, kabbelende beekjes en imposante watervallen. Jawel, het is schoon in de Hoge Venen, en het was fijn om weer met een groep van zo’n 40 gelijkgestemde zielen op pad te kunnen gaan. En dat allemaal dankzij de goede voorbereidingen, het organisatietalent en enthousiasme van het ABC-wandelteam. Albert, Bob en Cris: een hele dikke merci!Jessie


bottom of page